Кой светна Луната? Да учиш докато играеш и образователните приложения за деца

 

Да пораснеш не е присъда, стига да не забравяш откъде си тръгнал – от необятния, пъстър свят на детското въображение, в който всичко е възможно. Е, Мая Бочева не е забравила. Мая е авторът на интерактивната приказка-игра „Кой светна луната?“, първата от детската поредица мобилни приложения „Туй-Онуй“. Мая е илюстратор, аниматор, родител и не на последно място – един пораснал творец, който помни най-силната си детска суперсила – фантазията.

КОЙ СВЕТНА ЛУНАТА?

Кой запали Луната, приложения за деца, образователни приложения

Мая на 6 години.

Мая израства рисувайки и свирейки на пиано, а в промеждутъците между колелото и скейтборда, тя създава сама свои книги-игри и сюжети за филми. И до ден днешен Мая запазва нюха си към приключения – както физически, така и в света на въображението. А създаването на „Туй-Онуй“ се оказва най-вълнуващото приключение за Мая.

През 2010 година, Мая е съвсем млада майка, и изпълнена с вдъхновение от предстоящото родителство и от живия спомен за това какво обича най-много едно дете, а именно да играе, Мая създава „Кой светна луната?“. Фантастичната приказка-игра обединява всички любими на Мая неща – вълшебства, вещици, задачи, гатанки. Първоначалният формат е книга с допълнение диск с компютърни игри и кратко анимационно филмче като илюстратор и аниматор  е Мая, а съпругът й Тихомир програмира игрите за диска.

Кой запали Луната, приложения за деца, образователни приложения

Мая и дъщеря и Даная

 През 2013 година Мая се свързва с Петър Митев и заедно сформират TAT Creative, компанията която от тук насетне ще се грижи за Туй-Онуй. По това време книгата с диска печели първа награда на фестивала „Компютърно пространство“ в категорията Офлайн Мултимедия. По идея на Петър, те провеждат редица проучвания сред най-важните експерти за тяхното начинание – децата. Освен че половината от децата предпочитат „Кой светна луната?“ пред световно-известни класики, след проучването се оказва, че децата имат най-голям интерес към диска с игри. Тъй като Мая и TAT Creative умеят да слушат „клиентите“, за които създават своята приказка, те решават да пренесат Туй Онуй в света на технологиите.

Кой светна Луната, приложения за деца, образователни приложения

Мая като голяма

ТУЙ-ОНУЙ В СТРАНАТА НА ПРИЛОЖЕНИЯТА

След дълго-годишен труд, в края на 2015 г. Мая и TAT Creative пускат „Кой светна луната?“ като мобилно приложение за iOS и Android. За разлика от други приложения-игри за деца, „Кой светна луната?“ е напълно интерактивно и действието никога не се развива от само себе си, а само с помощта на детето. С авторска музика, майсторска анимация и професионален актьорски екип, от приложение-игра „Кой светна луната?“ се превръща в пълнокръвен, вълнуващ и автентичен приказен свят. Играта има образователна функция, но учи по забавен и истински начин – не между четирите стени на класната стая, а в необятната свобода на фантазията. Тя кани децата не просто да прочетат приказката, а да вземат участие в нея, и така ги стимулира да намерят сами отговорите на въпросите, бродещи из главиците им.

Базирайки се на мнението на истинските експерти, децата, потвърждаваме, че най-добре научаваш, когато играеш. Независимо колко ще „порасне“ тяхната приказка-игра, Мая Бочева и TAT Creative не са забравили за силата на детската фантазия. Спомнете си и вие, като се потопите заедно с детето си във фантастичния свят на Туй-Онуй. 

Вече може да свалите “Кой светна Луната?” в AppleStore и GooglePlay.

9 Comments

 1. Many thanks for your fantastic blog. It was very helpful. I’m so happy I discovered this.
  [url=http://www.online.gr/?p=1837]http://www.online.gr/?p=1837[/url]

 2. I’ve found a lot of useful information on your site particularly this page. Many thanks for sharing.
  [url=http://joeyrahim.com/essay-help-over-the-internet-as-a-student-school/]http://joeyrahim.com/essay-help-over-the-internet-as-a-student-school/[/url]

 3. Thank you for sharing, I always find out new things from your posts.
  [url=http://www.sekuritaci.cz/homework-assistance-on-the-net-get-a-simple-a-mark/]http://www.sekuritaci.cz/homework-assistance-on-the-net-get-a-simple-a-mark/[/url]

 4. Many thanks for helping people get the info they need. Good stuff as always. Keep up the good work!!!
  [url=http://mclocacoes.com/oxford-editing-specialist-academic-editing/]http://mclocacoes.com/oxford-editing-specialist-academic-editing/[/url]

 5. It is my first time visiting your site and I am very fascinated. Thank you for sharing and keep up 😉
  http://topmetal.com.tw/no-cost-college-essays-term-paper-aid-and-essay/

 6. I have seen something very similar in another thread. You can definitely find certain parts of that post useful, not everything of course, but I think it is worth looking into.
  http://www.dideiva.lt/custom-essay-writers-for-very-best-students-25-2/

 7. It is my first time visiting your website and I am very fascinated. Many thanks for sharing and keep up 😉
  http://aico.upt.ro/index.php/2018/01/29/get-expert-help-with-writing-a-investigation/

 8. Thanks for sharing, I always discover new things from your posts.
  https://smactech.org/2018/02/04/very-best-essay-writing-in-quebec/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

© 2022 This and That

Theme by Anders NorenUp ↑