iTuens_banner
Докато си родител на малко дете, наред с жонглирането с всякакви ежедневни предизвикателства, идва и осъзнаването как всеки твой избор е решаващ за бъдещето на мъника. В целия пакет с отговорности се включва и типът игри и времето за тях. Най-подходящата игра би била качествена, забавна, но и полезна за развитието на детето. Освен че трябва да е безопасна, идеалната игра трябва и да предпоставя за включване на мама и татко, чието участие е тъй важно за развитието на детето.

Е, такива игри всъщност съществуват. „Кой светна луната?“е сред най-добрите образователни приложения за мобилни устройства, които може да изберете за вашето дете. Днес ще ви разкажем в детайли защо е подходяща за различни деца.

Защо „Кой светна луната?“ е толкова специална?

Авторите на приложението TAT Creative създават „Кой светна луната?“ изцяло съобразявайки се с това, което обичат децата, и разбира се това, което е най-полезно за тях. Една от най-специалните характеристики на приказката е, че е интерактивна – основната разлика между играта на таблета и телефона и да речем гледането на анимационни филмчета. Всеки герой и предмет реагира на докосване и може да бъде раздвижван и така всяка една секунда, прекарана с „Кой светна луната?“ е динамична и интересна за малките. Нещо повече – действието на приказката не се развива само, а само с участието на детето.

4

Светът на „Кой светна луната?” е изключетелно богат и цветен и стимулира въображението на децата още с отварянето на приложението. Анимацията е майсторски изпипана, музиката е специално написана за играта, а гласовете на героите са записани от професионален актьорски екип на два езика – български и английски. Децата не просто се забавляват, а се потапят в една истинска фантазия, която стимулира творческата им страна.

iTuens_banner

Освен това „Кой светна луната?“ е приложение, подходящо за всички. Според тестовете, проведени от създателите, играта се харесва еднакво и на момиченца, и момченца. Като допълнение към гласовете на героите, на екрана има опция да се появяват диалогови балончета. Тази функция не само прави играта подходяща едновременно за деца, които могат да четат и такива, които не могат, но и помага на малките с увреден слух да се насладят на приказката също толкова пълноценно, колкото останалите. Калинковец, водачът на децата в света на Туй-Онуй, дава допълнително обяснение за всичко случващо се в играта, което я прави подходяща за голям диапазон от възрасти.

образователно приложение деца

Учене и игра в едно – и всички са доволни

Тук идва и частта, която ще зарадва родителите. „Кой светна луната?“ е не само забавление, но и възможност за децата да култивират ценни качества от най-ранна възраст, включително и така наречените „качества от 21-ви век“ – комуникативност, съобразителност, креативност и др. От своя страна пък итерактивността на играта и фактът, че действието се контролира от децата, ги научава от малки да вземат решения сами. 

Въпреки че играта дава отговори на много въпроси, тя открехва и вратичка, така че децата сами да достигнат до отговорите, стимулирайки въображението им. Естеството на приказката е такова, че залага на фантастичните герои и обяснения, като например отговорът на това защо свети луната – защото една добра вещица всяка вечер светва лампата на къщичката си, а процепът на вратата й е във формата на луна.

„Кой светна луната?“ обаче предоставя на децата и съвсем точни знания. Част от игрите в приложението включват подреждане на предмети и на цифри на часовника, оцветяване, откриване на скрити обекти. Приказката-игра е създадена по такъв начин и с такова внимание към детайла, че може да се играе и препрочита безброй много пъти, без да омръзне на децата.

Не на последно място – „Кой светна луната?“ е една от дейностите, които родителите могат да споделят с децата си. Всъщност участието на мама и тате може само да увеличи образователния ефект на играта. Родителите могат да задават допълнителни въпроси на децата, както и да им дават допълнителни отговори. По този начин играта на таблета или телефона се превръща в споделена забава.

Уверете се сами във фантастичните качества на „Кой светна луната?“. Подарете на детето и на семейството си един приказен свят като свалите приложението от AppleStore и GooglePlay.