Една от мисиите на “Кой светна Луната?” е да направи образованието забавно и достъпно за повече деца с помощта на мобилните технологии. Затова обичаме да представяме нашето приложение на живо, пред самите деца. В началото на февруари бяхме на гости на хлапетата от детска градина “Джани Родари”, където няколко групи и няколко трети класа се запознаха с Любка, вещицата Звездна и нашия Калинковец. 

Обичаме срещите с деца, защото нищо не ни показва, че сме си свършили работата, по-добре от техните светнали погледи и настоятелни възгласи: “И аз искам да играя на приложението!”. Когато казахме, че “Кой светна Луната?” може да се играе на таблет станахме свидетели на гора от ръце. Повечето деца имат таблети, но какво правят на тях остава в ръцете на родителите. Те трябва да преценят как да балансират ученето, технологиите и забавата, без да лишават децата от възможността да са в крак с дигиталните времена, в които живеем. 

След срещата ни децата бяха толкова впечатлени, че ни изпратиха техни рисунки на тема “Кой светна Луната?”, които се радваме да ви споделим днес! Ако и вие искате да ни нарисувате нещо, имаме конкурс във Facebook, за който ще има награди!