Децата ни живеят в дигитална среда, независимо дали това ни харесва или не.  Родени са в среда, наситена с интернет – някои от тях присъстват във Facebook още преди да се родят, под формата на снимка от ехограф на стената на майката. Веднъж родени пък вече са заобиколени от устройства, които ги изкушават с това да направят живота им по-лесен, по-шарен и по-забавен.

Независимо дали ни харесва или не, децата ще ползват всички инструменти и възможности, които им дава дигиталният свят. А нашата роля като родители и учители не е да ги ограничаваме,  а да сме информирани и наясно с плюсовете и минусите. В противен случай рискуваме да създадем непреодолима пропаст помежду ни.

Ние от TAT Creative като създатели на мобилно приложение за деца се чувстваме  особено отговорни да достигнем до повече родители и да говорим за ползите от разумно използваните технологии в образованието.

Затова направихме съвместна рубрика заедно с Parentland – нов български уебсайт за деца, родители и лични истории. Подготвили сме ви няколко полезни текста за деца и технологии, първият от които се развива в детската градина.